Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 3 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 Motylowe imbierem flaczki potrząsane Az cebulą i z gąszczem cepy przysmażane [przysmażać:ppas:pl:nom:mnanim:imperf:aff:pos] . Końska na pół z pietruszką po francusku grzywa; ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
1 Motylowe imbierem flaczki potrząsane Az cebulą i z gąszczem cepy przysmażane [przysmażać:ppas:pl:nom:mnanim:imperf:aff:pos] . Końska na poł z pietruszką po francusku grzywa; ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
2 skąpo dany, chmiel w nim utajony, K temu nieprzysmażany [przysmażać:ppas:sg:nom:m:imperf:neg:pos] , farbę przyrodzoną Zatrzyma bursztynową, abo też złoconą. ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
2 skąpo dany, chmiel w nim utajony, K temu nieprzysmażany [przysmażać:ppas:sg:nom:m:imperf:neg:pos] , farbę przyrodzoną Zatrzyma bursztynową, abo też złoconą. ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
3 ser z wieprza, cielęce śmietanki I z jesionowej skóry przysmażane [przysmażać:ppas:pl:nom:f:imperf:aff:pos] grzanki. Z młodych olszyn jagody, z ciernia cierpkie MorszZWybór między 1658 a 1680
3 ser z wieprza, cielęce śmietanki I z jesionowej skóry przysmażane [przysmażać:ppas:pl:nom:f:imperf:aff:pos] grzanki. Z młodych olszyn jagody, z ciernia cierpkie MorszZWybór między 1658 a 1680