Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 5 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 , Tamże rznięte kogutom grzebyki przy jajkach, Toż kochane blomuzie [blomuź:subst:pl:nom:m] . Na samo przezwisko, Miasto jedzenia, już mi PotFrasz1Kuk_II 1677
1 , Tamże rznięte kogutom grzebyki przy jajkach, Toż kochane blomuzie [blomuź:subst:pl:nom:m] . Na samo przezwisko, Miasto jedzenia, już mi PotFrasz1Kuk_II 1677
2 masz w ślepocie? 102 (F). POLSKIE BLOMUZIE [blomuź:subst:pl:acc:m] Opiwszy się jak Świnia, i gębą, i nosem PotFrasz1Kuk_II 1677
2 masz w ślepocie? 102 (F). POLSKIE BLOMUZIE [blomuź:subst:pl:acc:m] Opiwszy się jak Świnia, i gębą, i nosem PotFrasz1Kuk_II 1677
3 Francuz: Nie to u nas, w Paryżu, blomuzie [blomuź:subst:pl:nom:m] . Przyjmcie w Polsce, jakie, mój panie PotFrasz1Kuk_II 1677
3 Francuz: Nie to u nas, w Paryżu, blomuzie [blomuź:subst:pl:nom:m] . Przyjmcie w Polszczę, jakie, mój panie PotFrasz1Kuk_II 1677
4 Jako zmówi którego przyjmując; tamtym nie. Potaż, blomuź [blomuź:subst:sg:nom:m] , frykazie, sztuka mięsa przy tem, Jeden i PotMorKuk_III 1688
4 Jako zmówi którego przyjmując; tamtym nie. Potaż, blomuź [blomuź:subst:sg:nom:m] , frykazie, sztuka mięsa przy tem, Jeden i PotMorKuk_III 1688
5 , nic nie czując nosem. Chyba mu potaż, blomuź [blomuź:subst:sg:nom:m] abo z pańskiej kuchnie Jarząb i uszczwanego udziec zwierza cuchnie PotMorKuk_III 1688
5 , nic nie czując nosem. Chyba mu potaż, blomuź [blomuź:subst:sg:nom:m] abo z pańskiej kuchnie Jarząb i uszczwanego udziec zwierza cuchnie PotMorKuk_III 1688