Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 3 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 pocukruj/ a daj. XL. Sposób robienia Ciasta Puszkowego [puszkowy:adj:sg:gen:n:pos] . Rozdział Trzeci. Weźmij Mąki pięknej Pszennej przesianej/ CzerComp 1682
1 pocukruy/ á day. XL. Sposob robienia Ciástá Puszkowego [puszkowy:adj:sg:gen:n:pos] . Rozdźiał Trzeći. Weźmiy Mąki piękney Pszenney prześianey/ CzerComp 1682
2 Ciasta Bielskiego. Na Ciasto Bielskie tak jako i na Puszkowe [puszkowy:adj:sg:acc:n:pos] zarobisz/ które obłączkiem nie wielkim jako ucho u klucza CzerComp 1682
2 Ciástá Bielskiego. Ciásto Bielskie ták iáko y Puszkowe [puszkowy:adj:sg:acc:n:pos] zárobisz/ ktore obłączkiem nie wielkim iáko vcho v kluczá CzerComp 1682
3 , tamże. Pasztet Rybny na zimno, 78. Puszkowe [puszkowy:adj:sg:nom:n:pos] Ciasto, 79. z Poziomkami Tort, 82. CzerComp 1682
3 , támże. Pasztet Rybny zimno, 78. Puszkowe [puszkowy:adj:sg:nom:n:pos] Ciasto, 79. z Poziomkami Tort, 82. CzerComp 1682