Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 5 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 , Z octem, z pieprzem, z cebulą krążane cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] , Niedopyrze duszone i sowie frykasy, Krecie sadło spuszczone ZbierDrużBar_II 1675
1 , Z octem, z pieprzem, z cebulą krążane cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] , Niedopyrze duszone i sowie frykasy, Krecie sadło spuszczone ZbierDrużBar_II 1675
2 szaty ubogie i tanie, jeśli czapka skórzana i grube cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] , i kosturek głogowy ręki wspiera lewej, nie MiasKZbiór 1612
2 szaty ubogie i tanie, jeśli czapka skórzana i grube cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] , i kosturek głogowy ręki wspiera lewéj, nie MiasKZbiór 1612
3 migdałami słodko do podlewy, Kwaśno zaś na przepicie wytarte cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] . Jelenie zarąbano do rosołu rogi, Z octem kwaśno ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
3 migdałami słodko do podlewy, Kwaśno zaś na przepicie wytarte cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] . Jelenie zarąbano do rosołu rogi, Z octem kwaśno ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
4 , Z octem, z pieprzem, z cebulą krążane cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] . Niedopyrze duszone i sowie frykasy, Krecie sadło spuszczone ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
4 , Z octem, z pieprzem, z cebulą krążane cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] . Niedopyrze duszone i sowie frykasy, Krecie sadło spuszczone ZbierDrużWir_I między 1675 a 1719
5 , Z octem, z pieprzem, z cebulą krążane cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] . Babi ząb do zatoki, wędzone brodawki, Wszywy MorszZWybór między 1658 a 1680
5 , Z octem, z pieprzem, z cebulą krążane cholewy [cholewa:subst:pl:nom:f] . Babi ząb do zatoki, wędzone brodawki, Wszywy MorszZWybór między 1658 a 1680