Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 3 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 podstoi przecedź przez sito/ i wlij w materią mieśną [mieśną:adj:sg:acc:f:pos] / włóż pietruszki/ masła/ przysol/ odszywuj CzerComp 1682
1 podstoi przecedz przez śito/ y wliy w máteryą mieśną [mieśną:adj:sg:acc:f:pos] / włoż pietruszki/ másłá/ przysol/ odszywuy CzerComp 1682
2 / pokraj/ a gdy dowiera/ włóż na potrawę mieśną [mieśną:adj:sg:acc:f:pos] / wloż masła płokanego niemało/ i tartego chleba białego CzerComp 1682
2 / pokray/ á gdy dowiera/ włoż potráwę mieśną [mieśną:adj:sg:acc:f:pos] / wloż másłá płokánego niemáło/ y tártego chlebá białego CzerComp 1682
3 / zarób nie zbytnie twardo/ roztocz/ włóż materią mieśną [mieśną:adj:sg:acc:f:pos] / zawin/ sfromuj Pasztet jako umiesz najpiękniej/ CzerComp 1682
3 / zárob nie zbytnie twárdo/ roztocz/ włoż máteryą mieśną [mieśną:adj:sg:acc:f:pos] /win/ zfromuy Pásztet iako vmiesz naypiękniey/ CzerComp 1682