Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 3 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 potrząsania konfektów. Cukier biały piżmowany, Cukier lodowaty na Migdałach [migdał:subst:pl:loc:m] . Cukier lodowaty na cynamonie, Cukier lodowaty na Gozdzikach CzerComp 1682
1 potrząsánia confektow. Cukier biały pizmowány, Cukier lodowáty Migdałách [migdał:subst:pl:loc:m] . Cukier lodowáty cynámonie, Cukier lodowáty Gozdzikách CzerComp 1682
2 Anyżku, Cukier biały na cynamonie, Cukier biały na Migdałach [migdał:subst:pl:loc:m] , Cukier biały na Gozdzikach, Cukier biały na kolendrze CzerComp 1682
2 Anyżku, Cukier biały cynámonie, Cukier biały Migdałách [migdał:subst:pl:loc:m] , Cukier biały na Gozdzikach, Cukier biały kolendrze CzerComp 1682
3 i to tak długo ponawiaj, póki jaką esencją w migdałach [migdał:subst:pl:loc:m] lub w tym nasieniu znajdziesz. Takowe zaś mleko lub BeimJelMed 1749
3 y to tak długo ponawiay, poki iaką essencyą w migdałach [migdał:subst:pl:loc:m] lub w tym nasieniu znaydziesz. Takowe zas mleko lub BeimJelMed 1749