. Szczuka żółto po Królewsku. 46 Szczuka prazona, tamże Szczuka żółto w swojej jusze. 47 Szaro po Królewsku. tamże Szaro w mackowej jusze, 48 po Węgiersku. tamże. z Grzybami suchemi, 50 Szczupakowsej Głowy, Ogona, i Ksienca nakładanie, 48 Szcupaki zawijane, 54. Szczupasiowy Bigosek, 56 Szupak z Mosztardą, tamże z kwaśną Kapustą. 59 Szcupakowe Ksience nakładane smażone 61 Szczupaki świeże śpikowane pieczone 64 Szczupaki świeże śpikowane z Jajczami śpikowanemi. tamże. Smazone Ryby, Stokwisz, 65 66 Sekret drugi Kuchmistrzowski, 67. Ślimaków gotowania 5 sposób. 69. 70 Mleczne Potrawy. Z Szocowice Polewka 73. Spikowany Tort, 81.
. Szczuká zołto po Krolewsku. 46 Szczuká prazona, támże Szczuká zołto w swoiey iusze. 47 Száro po Krolewsku. támże Szaro w máckowey iusze, 48 po Węgiersku. tamże. z Grzybami suchemi, 50 Szczupakowsey Głowy, Ogoná, y Xiencá nakładanie, 48 Szcupaki záwiiane, 54. Szczupasiowy Bigosek, 56 Szupak z Mosztárdą, támże z kwaśną Kápustą. 59 Szcupakowe Xience nákłádáne smáżone 61 Szczupaki świeże śpikowane pieczone 64 Szczupaki świeże śpikowáne z Iayczámi śpikowánemi. támże. Smázone Ryby, Stokwisz, 65 66 Sekret drugi Kuchmistrzowski, 67. Slimakow gotowánia 5 sposob. 69. 70 Mleczne Potráwy. Z Szocowice Polewká 73. Spikowány Tort, 81.
Skrót tekstu: CzerComp
Strona: 104
Tytuł:
Compendium ferculorum albo zebranie potraw
Autor:
Stanisław Czerniecki
Drukarnia:
Jerzy i Mikołaj Schedlowie
Miejsce wydania:
Kraków
Region:
Małopolska
Typ tekstu:
proza
Rodzaj:
teksty naukowo-dydaktyczne lub informacyjno-poradnikowe
Gatunek:
poradniki
Tematyka:
kulinaria
Poetyka żartu:
nie
Data wydania:
1682
Data wydania (nie wcześniej niż):
1682
Data wydania (nie później niż):
1682