Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 2 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 niemały. Zmarszczy się pan Hans, mówiąc: Parmazyn [parmazyn:subst:sg:nom:m] tak trzeba Krajać, żeby go przejrzeć, nie grubo KorczFrasz 1699
1 niemały. Zmarszczy się pan Hans, mówiąc: Parmazyn [parmazyn:subst:sg:nom:m] tak trzeba Krajać, żeby go przejrzeć, nie grubo KorczFrasz 1699
2 ma pozycją swoją ad instar Tarczy. Z tąd Ser Parmazyn [parmazyn:subst:sg:nom:m] (lepiejby Parmezyn) wychodzi najwyśmienitszy, z mleka ChmielAteny_II 1746
2 ma pozycyą swoią ad instar Tarczy. Z tąd Ser Parmazyn [parmazyn:subst:sg:nom:m] (lepieyby Parmezyn) wychodźi náywyśmienitszy, z mleka ChmielAteny_II 1746