Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 4 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 i w Addytamencie dziesięć Sposobów robienia Kiszek/ kiełbas różnych salsessonów [salsesson:subst:pl:gen:m] / i Przezacny Sekret. I. A naprzód Barszcz CzerComp 1682
1 y w Additamenćie dzieśięć Sposobow robienia Kiszek/ kiełbas rożnych salsessonow [salsesson:subst:pl:gen:m] / y Przezacny Sekret. I. A naprzod Barszcz CzerComp 1682
2 / Kurcząt/ Gołembi/ Kaszek i Kiełbas dobrych/ Salsessonów [salsesson:subst:pl:gen:m] / wędżonych Ozorów/ i cokolwiek chcesz a rozumiesz być CzerComp 1682
2 / Kurcząt/ Gołembi/ Kászek y Kiełbas dobrych/ Salsessonow [salsesson:subst:pl:gen:m] / wędźonych Ozorow/ y cokolwiek chcesz á rozumiesz bydź CzerComp 1682
3 w czym chcesz i daj na Stół. VIII. Salsessonów [salsesson:subst:pl:gen:m] robienia sposób. Weźmij Mięssa świeżego Wieprzowego nie tłustego/ CzerComp 1682
3 w czym chcesz y day Stoł. VIII. Sálsessonow [salsesson:subst:pl:gen:m] robienia sposob. Weźmiy Mięssá świeżeg^o^ Wieprzoweg^o^ nie tłusteg^o^/ CzerComp 1682
4 , 30. Sekret, Kapłon w Flasie. 40 Salsessonów [salsesson:subst:pl:gen:m] robienia sposób. 94. Rybne Potrawy. Szczuka żółto CzerComp 1682
4 , 30. Sekret, Kapłon w Flaśie. 40 Sálsessonow [salsesson:subst:pl:gen:m] robienia sposob. 94. Rybne Potráwy. Szczuká zołto CzerComp 1682