. 3. Mięśne Potrawy: Sardelle z Kapłonem. Sardele z ozorem, 18 Sztufado niezabielany, zabielany. 20. Ślimaki z Potrawą. 22. Suropiecki śpikowane z Potrawą, tamże. REGESTR ALFABETYCZNY.
Spik z Potrawą. 15. Szparagi z Potrawą Szczaw z Potr: 26. Sałata krajana z Potrawą, tamże. Smarze świeze z Potrawą, 30. Sekret, Kapłon w Flasie. 40 Salsessonów robienia sposób. 94. Rybne Potrawy. Szczuka żółto po Królewsku. 46 Szczuka prazona, tamże Szczuka żółto w swojej jusze. 47 Szaro po Królewsku. tamże Szaro w mackowej jusze, 48 po Węgiersku. tamże. z Grzybami suchemi, 50
. 3. Mięśne Potráwy: Sárdelle z Kápłonem. Sárdele z ozorem, 18 Sztufado niezabielány, zabielány. 20. Slimaki z Potráwą. 22. Suropiecki śpikowane z Potráwą, támże. REGESTR ALFABETYCZNY.
Spik z Potráwą. 15. Szpárági z Potráwą Szczaw z Potr: 26. Sáłatá kraiána z Potráwą, tamże. Smarze świeze z Potrawą, 30. Sekret, Kapłon w Flaśie. 40 Sálsessonow robienia sposob. 94. Rybne Potráwy. Szczuká zołto po Krolewsku. 46 Szczuká prazona, támże Szczuká zołto w swoiey iusze. 47 Száro po Krolewsku. támże Szaro w máckowey iusze, 48 po Węgiersku. tamże. z Grzybami suchemi, 50
Skrót tekstu: CzerComp
Strona: 104
Tytuł:
Compendium ferculorum albo zebranie potraw
Autor:
Stanisław Czerniecki
Drukarnia:
Jerzy i Mikołaj Schedlowie
Miejsce wydania:
Kraków
Region:
Małopolska
Typ tekstu:
proza
Rodzaj:
teksty naukowo-dydaktyczne lub informacyjno-poradnikowe
Gatunek:
poradniki
Tematyka:
kulinaria
Poetyka żartu:
nie
Data wydania:
1682
Data wydania (nie wcześniej niż):
1682
Data wydania (nie później niż):
1682