Elektroniczny korpus tekstów polskich z XVII i XVIII w.


arrow_drop_down
arrow_drop_down




arrow_drop_down
arrow_drop_down
Znaleziono 2 wyników.
Lp Lewy kontekst Rezultat Prawy kontekst Skrót tekstu Data
1 . Weźmij Mięssa świeżego Wieprzowego nie tłustego/ porób pieczenie wieprzowe [wieprzowy:adj:sg:acc:n:pos] bez kości/ potłucz dobrze na klocu/ i w CzerComp 1682
1 . Weźmiy Mięssá świeżeg^o^ Wieprzoweg^o^ nie tłusteg^o^/ porob pieczenie wieprzowe [wieprzowy:adj:sg:acc:n:pos] bez kośći/ potłucz dobrze klocu/ y w CzerComp 1682
2 nakładszy przygrzewając, i przykładając. Item. Ususz łajno wieprzowe [wieprzowy:adj:sg:acc:n:pos] , zetrzyj na proch, zmięszaj z Oliwą, przyłóż CompMed 1719
2 nákładszy przygrzewáiąc, y przykładáiąc. Item. Ususz łayno wieprzowe [wieprzowy:adj:sg:acc:n:pos] , zetrzyi proch, zmięszay z Oliwą, przyłoż CompMed 1719